duminică, 27 septembrie 2015

Celebra salata rusa,Olivie


Salata  Olivie,face parte din bucataria rusa si este nelipsita  de la orice sarbatoare motivul fiind clar ca 'buna ziua',este foarte delicioasa.In pofida acestui fapt nu toata lumea stie cum se pregateste,ba mai mult,receta fiind mai mult ca simpla.Foarte multe gospodine adauga salam doktorskaya si castraveti murati,eu insa prefer sa pun toate ingredientele cu exceptia acestor doua.Salata in sine este satioasa,din acest motiv nu consider neaparat necesar si salamul,dar iarasi,in functie de preferintele fiecaruia.Asadar se pun la fiert legumele,si anume: cartofi,morcovi,pot fi cite 4-5 la numar.Se fierb bine,puteti proba cu furculita sau o scobitoare daca sunt suficient fierte,aditional puneti la fiert ouale,pot fi 5 la numar,se fierb separat deoarece au nevoie de 10 min,astfel cat sa nu fie moi.Scoateti legumele si le lasati intr-un vas sa se raceasca,la fel si cu ouale procedam,pentru o racire si decojire mai rapida se lasa in apa rece.Coaja se va detasa mai usor asta usurindu-va munca cu mult.Intre timp curatati o ceapa si toate aceste ingrediente se taie cubusoare,la fel si ceapa.Eu separ albusul de galbenus,atunci cind amestec totul ,galbenusul se farimiteaza usor si nu este necesara interventia cutitului.



Totul se taie cubulete,va ia putin timp dar rezultatul este imbucurator la final.Dupa ce ati teminat,adaugati mazarea care poate fi conservata,nici intr-un caz cruda))..si amestecati cu o lingura.La final adaugati maioneza..
Clic dublu pentru a mari imaginea
Se pune la frigider pentru 20 min, se serveste rece.

Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu