sâmbătă, 5 septembrie 2015

Masca cu miere pentru iluminare treptata


Pe parcursul anilor parul meu a suferit schimbari substantiale.Nu spun drastice,deoarece nu trecea din extrema brunet spre blond si invers.Mama natura nu a fost prea ingaduitoare si am invatat sa accept pe parcurs totul asa cum este.Nu am avut parul bogat si din acest motiv nu l-am purtat prins in coada de cal.Odata cu trecerea timpului am depasit aceasta ciudatenie.Cit am fost la scoala am purtat parul scurt baieteste,mama motiva ca nu are timp sa se ocupe de mine dimineata,am fost un copil cuminte si am inteles,era practic o regula sfinta nescrisa vizita la frizerie.Prietena mea avea parul lung si avea un chin in fiecare dimineata,imi spunea cu invidie "ce bine ca ai tu parul scurt,nu stai sa te necajesti" dar cu toate acestea  nu catadicsea sa-l scurteze. A trecut timpul iar eu dintotdeauna am stiut ca daca voi lasa sa creasca voi fi frumoasa,o fi fost un fix de-al meu insa imi suna asta in cap mereu.Din negru ca pana corbului natural,dorinta mea de a experimenta cu bigudiuri( din acele ce se fierb),foehnul,placa de indreptat,parul meu s-a dechis usor,usor,insa tot  tigancusa  ramineam.Am fost vopsita cu negru,apoi satula am asteptat sa treaca un an( pauza pentru a scapa de acest negru sobru) Acum am inteles,ca imi doresc suvite blonde,mi-am facut la salon tehnica balayage,in culmea  fericirii  eram,insa odata cu trecerea timpului a revenit parca la saten deschis.Postez o poza cum arata dupa tehnica balayage:

  E ok ,insa au trecut 5 luni de atunci si nuanta nu pare sa fie ce a fost.Ieri m-am documentat un pic din blogurile altor fete si m-am decis sa pun in practica ceea ce am citit si sa vad daca da roade sau ba?! Zis si facut! Intr-un vas mic se pun doua lingurite de miere,(mierea  deschide nuanta parului treptat), doua linguri de ulei de masline,se stie ca este hranitor atit pentru par cit si pentru piele.O lingurita de apa oxigenata( care va deschide un pic nuanta parului).Eu am avut ulei de scortisoara,am pus si din acesta asa cum scortisoara praf lipsea.

Mi-am facut o poza cum arata inainte de masca  ca sa pot sa compar dupa.Si iata..Inainte de aplicare a mastii cu miere:
 Este  intradevar incomod,dar sufera baba la frumusete cind are un scop.:))
Dupa 4 ore,rezultatul final:
Mirosul scortisoarei persista in par,sper sa nu predomine mult.

vineri, 4 septembrie 2015

Negreala de la nuci verzi

Odata cu venirea toamnei,vin si darurile ei.Daca anul trecut am facut marea greseala de a stringe nuci si de a le pune in beci,au stat la umezeala si nu m-am ales cu nimic.Au fost bune numai de aruncat la gunoi.Anul acesta,m-am innarmat cu nuci,multe, multe, rabdare si un cutitas,da cel mai important manusile care ar fi trebuit sa fie de cauciuc.Am auzit eu de undeva  ca miezul este scump si ca merita deci efortul.Rezultatele sunt ok,pe masura as spune,insa...negreala care mi-a ramas pe maini  ma obsedeaza in fiecare zi,nu mai zic ca am incercat practic toate metodele,de la sare de lamaie si terminind cu Ace,piatra de alaun ( care mi-a ros pielea de ma doare fiecare celula din tesut)...si Wanish.,etc.Luni am programare la frizer asa ca ar trebuie sa rezuiesc din plin in aceste doua zile.Pina la urma eu zic ca a meritat! Dar voi?

Gradina noastra.
    Sa incepem cu aceea ca in primul an cind ne-am mutat la sat,totul era lasat pirloaga.Pamintul fusese nelucrat  ani la rind ,plin de maracini,o adevarata poiana.Am postat si o poza,ca sa va convingeti:
    Am zis noi ca asa cum stam aproape de oras o sa cumparam tot de ce avem nevoie,cum am m-ai facuto si pina acum,insa iarba trebuia cosita chiar daca pamintul raminea in starea initiala.In toamna,pamintul a fost arat,imi pare rau ca nu am facut si o poza,iarna arata cam asa:
    In primavara lucrurile s-au schimbat,pamintul l-am lucrat,am plantat pomi,am pus ceapa ( care apoi in mod miraculos a disparut) daca la inceput am crezut ca mi-a facut cineva binele,apoi mi-am dat seama ca am facut pacate,gospodina cirtita isi facea provizii.Cu multa rivna am cumparat rasad,care nu s-a prins din prima,am recumparat,am udat,stropit,prasit...ca la final sa inteleg ca nu a fost degeaba,iata o parte din munca:

     Din rosii am facut adjica,suc de rosii .

     Din vinata am de gand sa fac tocana de legume pe iarna.

    Astazi m-am decis sa fac pizza acasa.Am tras cu ochiul pe internet si am inteles ca am toate cele necesare,de fapt cel mai necesar.Aluatul nu este o provocare,pentru ca nu demult am facut niste placintele in tigaie si nu am uitat modul de preparare  si nici faptul ca o zi intreaga am avut nevoie sa astept sa iasa fumaraia.Asadar,sa incepem:

    Am pus intr-un bol de plastic putina faina,un pic de drojdie,apa si sare.Am framintat cu mina,astfel  ca sa obtin aluatul mult rivnit.


     

    Il las 15 min sa dospeasca si intre timp voi razui ingredientele atit de necesare.Am gasit prin frigider o bucata de cascaval italian,Parmegiano Reggiano,desi nu este obligatoriu anume acest fel.O bucatica de salam,care o voi taia rondele,niste sos de rosii cu maioneza( amestecata) care va sta la baza.Ciupercile care mi le-a dat cineva , si nu am m-ai apucat sa le maninc,conservate,stau de atita timp la frigider,pentru diversitate voi arunca citeva rosii taiate rondele si citeva felii de dovlecel tinar.





    Asa arata la final scoasa din cuptor,Pofta buna!