miercuri, 30 septembrie 2015

Frigul de afara ma deprima,schimbarile de clima ma influenteaza emotional si as dormi pina s-ar face iar soare.Dar,acestea sunt "nimicuri" pe linga cistita care ma fugareste la wc atit de des incit la inceput nu eram sigura ca e cistita..
Sare de mare cu aroma  greypfrut si  fenicul,doua arome intense

O sa tin picioarele in apa fierbinte  cu sare de mare,asa cum faceam cind eram mica si mama imi spunea: " mai stai,mai stai,daca vrei sa inceteze tusea si sa te faci bine",apoi o sa-mi bag picioarele in ciorapi de iarna


Avène,o binecuvintare in zilele toride..

Da,ne cunoastem de mult timp.Primul spray de fata a fost  de  la Uriage,era la 50 ml,aveam frecvent cosuri urite si mi-a trecut prin cap ca ar putea fi salvarea.Buunn...! A fost un produs bun,dar din pacate tubul mic a costat mai apoi cit unul de la Avene de 150 ml.Intr-o zi de iarna fara zapada,am intrat seara in farmacie si tot plimbindu-ma pe linga rafturi am vazut acest spray.Costa cam 7-8 euro, iarna trecuta,acum nu stiu.Mi-a fost de mare folos vara aceasta,mi-am pulverizat pe fata cit mi-a poftit inima si inca nu s-a terminat.Tubul in sine era insotit de o mica brosura care scrisa in franceza explica prin imagini la ce foloseste si situatiile descrise.M-am convins foarte mult  ca este un produs pe masura atunci cind mamei mele i s-a intimplat un incident afara in curte.S-a dus sa dea foc la niste gunoaie si printre ele era si un spray de la un oarecare deodorant...noroc ca era prin noiembrie si era imbracata gros,astfel a suferit mici arsuri  in zona fruntii si i-a pirjolit citeva fire de la breton si un pic pe maini.Apa termala in acele momente a ajutat-o enorm pe linga creme si stat in casa o luna jumate.

Beneficii

Veţi fi învăluiţi de o senzaţie de catifelare şi calmare.
Întreaga puritate delicată a Apei termale Avène Thermal vă oferă protecţie de durată.
  • După proceduri chirurgicale
  • Înroşire facială
  • Iritaţii cutanate
  • Arsuri solare
  • Iritaţii ale scutecului
  • După demachiere
  • După bărbierit
  • După efort fizic
  • După epilare
  • În timpul călătoriilor, pentru răcorire
Este pentru mine?

Avène Apă Termală este recomandată cu precădere pentru pielea sensibilă, hipersensibilă, alergică sau iritată.
Am vrut sa se vada cum pulverizez,dar camera si-a facut de cap..

Mi-a placut si am facut..

Despre rulouri din vinete am vazut ,am auzit si am si mincat...unde? la o serbare,ma tot intrebam,cum se pregatesc,tre sa fie tarreee greu si complicat! Important sa nu lipseasca vinetele,caci pofta  vine mincind..si pregatind.Deci cum tin minte eu ca se fac,tot am tras cu ochiul pe  google..


Se i-au 3 vinete,se spala,se taie de-a lungul ca si forma a unei limbi
Se prajesc pe o parte si alta,se lasa la racit pe o farfurie plata cu o hirtie de masa,care sa absoarba uleiul
Maioneza se amesteca cu putin cascaval razuit..
o caciulie de usturoi  curatata se piseaza si se adauga in maioneza si cascaval


vinata se unge cu continutul pregatit si la mijloc se une o felie de rosie

Ar arata cam asa:



Si platoul meu:

Sa aveti pofta!

Dietetic...de te lingi pe degete!

Gatitul pentru mine inseamna un mod de  relaxare,desi exista momente cind nu am chef si prefer sa nu fac nimic (gatesc) citeva zile consecutiv.M-am inspirat pe ici' pe colo'..mai cu seama de la un show tv rusesc pe youtube ,de cite ori il urmaresc mi se face foame si cred ca acesta a fost imboldul pentru ce am gatit eu alaltaieri.Asa ca,se ia:

o parte din iepure( nu conteaza ce bucati)
se taie acceptabil,bucatii medii ( cit sa incapa in farfurie)
presarati cu mirodenii (de care aveti si va plac)
se pun la tigaie,cu putin ulei de masline ,se prajesc
ceapa marunta se adauga cu rosii taiate,la fel ,bucatii medii,arunca intre timp acest continut din rosii si ceapa  deasupra si pune capacul.Aproape de final,am presarat patrunjel proaspat ,din gradina mea.


Intre timp,fac mamaliga...
Nimic complicat,mincarea in sine se prepara cam 30 min,cu tot cu prajit.Legumele vor da din sucul lor, gust, carnii fragede de iepure.Data viitoare o sa torn si vin alb.

marți, 29 septembrie 2015

Review :Swedish Spa



O sa spuneti probabil,ca arata ca o familie unita,rectific:un adevarat portret de familie,diversi si in acelasi timp au atitea in comun,poarta acelasi nume: Swedish Spa,in traducere ar fi:Rasfat suedez.Aceste produse in opinia mea ,sunt nr 2 dupa Giordani G., doar ca au o alta gama,a igienei personale.Le folosesc de mult timp,in special scrubul care a fost recumparat,crema anticelulita,care pe linga ca miroase a portocale mai este si efectiva,putine creme promit si fac ori se intimpla sa nu functioneze  la fiecare,dar nu am auzit decit de bine si ma declar si eu multumita la rindul meu,nu am dat banii degeaba.
Gelul de dus cu mici particule de scrub,Exfoliating Body Wash,are un ambalaj atractiv,se gaseste la 200 ml,are un efect  exfoliant,miroase extraordinar,a grapefruit, foarte efectiv pentru celulita,va scapa de celulele moarte si se simte pielea mai revigorata dupa dus.Eu il folosesc de regula pe zonele cu probleme,iar zonele cu pricina sunt picioarele.Un produs minunat,are 10+.


Exfoliantul pentru corp sau scrubul care coincidenta sau nu dar seamana cu mierea de albine naturala cu forma viscoasa,se gaseste la  150 ml,usor de folosit,are o aroma de migdale dulci.Granulele de sare şi sâmburi de migdale exfoliază şi catifelează pielea, uleiul de ghimbir o tonifiază, iar complexul Hydracare+ conferă o senzaţie mătăsoasă. În plus, uleiul din migdale dulci hidratează pielea, în timp ce vitamina E o protejează.Recomand ca dupa folosirea acestui exfoliant sa folositi  uleiul  de corp din aceeasi gama,deoarece poseda practic acelasi miros,ceva mai persistent de portocala,dar si se mentine mult timp aroma.



Nu-i asa ca are culoarea unei mieri de albini?

Masca de fata cu efect de detoxifiere si curatare profunda.Spre marea mea mirare,isi indeplineste misiunea,i-am dedicat o postare in intregime doar ei. Are o culoare similara ca a mastii de argila verde,insa nu stringe pielea cind se usuca pe fata,se aplica pe pielea curata si se lasa sa actioneze 10 min,este o masca cu un miros neutru si se gaseste la  50 ml.


Gelul de dus albastru,cu mici particule de alge brune,confera o stare de relaxare si da o stare de bine chiar si la cea mai avansate stare de oboseala,are 200 ml si l-am cumparat (era in oferta),crezind ca este exact ca cel portocaliu,dar am gresit pentru ca or fi semanind dar sunt total diferite.


Crema anticelulitica Swedish Spa,este o crema aromata,destinata celulitei de orice tip,face pielea catifelata,are un miros imbietor de portocala,textura este a unui gel incolor si intradevar actioneaza in timp daca este folosita cu regularitate.



Conţine cafeină, cu efect de diminuare a celulitei, ulei de ghimbir energizant şi complexul Hydracare+,

 care tonifiază şi hidratează.Se gaseste  la 200 ml,nu are dozator sau biluta.Este a doua crema care o recumpar,ma tine mult timp asa cum incep sa o folosesc intens primavara.M-am gandit sa-i atribui un ambalaj tot de la o crema anticelulitica Garnier,aceea avind un mecanism care maseaza efectiv zonele cu probleme stimulind astfel circulatia sanguina.Dar ma gandesc inca..





Si ultimul produs,uleiul pentru corp si par,Swedish Spa Beauty Wonder.

DESCRIERE


Idei ECO,un scrub natural..


Va propun un scrub de fata natural,o idee preluata de pe pinterest.com
Faina de porumb are un rol exfoliant natural,poate fi folosit in combinatie cu miere,ulei de masline sau o alta varianta care va e la indemina.Daca aveti pete pe fata,fie de la soare sau cicactrici ramase de la cosuri,lamaia o sa va rezolve mica problema,Uleiul de masline combinat cu aceste ingrediente face minuni,+ un picut de zahar ,scrubul va fi unul reusit si natural.Eu zic ca merita incercat.

luni, 28 septembrie 2015

Masuta LACK de la Ikea!

Demult vroiam sa public ceva legat de Ikea,dat fiind faptul ca mobila care este in casa am achizitionat-o de la ei,nu tot odata,bineinteles! Mi-a placut pina acum ce am cumparat si mai fac cite o cumparatura si in prezent,mobila fiind usor de asamblat si de ingrijit.Ce imi place la Ikea,este ca se gasesc produse pentru toate buzunarele.Nimeni nu s-ar simti marginalizat,si foarte multi au inteles pina acum ca lucrurile sunt de calitate si care dureaza in timp, se gasesc atit pentru spatii mici cit si spatii mari.Am achizitionat de curind o masuta pentru cafea cu rotile,de mult pusesem ochiul,dar nu ma puteam hotari,insa dupa o postare gasita la intimplare,m-a convins! Asa ca,hai sa va bucur ochiul un pic. Descrierea este simpla:Cu rotile; ușor de mutat. 1 compartiment deschis pentru depozitarea revistelor, telecomenzilor etc. Păstrează lucrurile organizate și suprafața mesei ordonată.
Dimensiuni
55x55 cm
  1. Usor de asamblat:





















2. Rezultatul final,ar fi:











Am ales aceasta masuta fiindca este accesibila la pret,costa 119 ron si acum am unde sa-mi depozitez cele citeva carti,asa cum pina astazi le pastram intr-o cutie.

duminică, 27 septembrie 2015

Argila Albastra

Mi-am propus sa incerc macar 2-3 feluri de argila in functie de necesitatile tenului meu,sa vad care ma multumeste si sa apelez ori de cite ori o sa vreau sa ma rasfat.Nimic mai simplu:am mers la farmacie si mi-am luat o argila albastra,am zis,hai pe cea verde am incercat-o,tenul s-a mai inviorat,petele maronii s-au mai albit..DAR,ce nu stiam eu ca cea de data trecuta nu era verde ci...tot albastra,cutia o aruncasem si pastram doar pungulita cu continut.Nu sunt dezamagita,doar ca m-am indus si pe mine in eroare si pe voi fara sa vreau...((((   ...Ei daca atunci nu mi-am aplicat-o 
decit pe fata,acum a venit timpul sa fac totul ca la carte si mi-am intins-o in strat gros pe fata (evitind zona ochilor),un pic pe git...si zona decolteului,acum mi s-a strins toata si ma simt ca o testoasa incretita.
Pe cutie scrie ca este recomandat sa stai cu ea 15-20 min pentru un efect vizibil.Asa cum exista avantaje,exista la fel si dezavantaje,in cazul meu ar fi ca atunci cind imi dau jos argila o fac sub dus ( daca am aplicat-o si in zona gitului,decolteului) si atunci murdaresc totul in jur si mai risc sa se infunde si canalizarea.Cind este aplicata doar pe fata,o fac cum mi-as spala fata in mod obisnuit la robinet,deci e mai simplu.Dupa acest rasfat am simtit adesea ca imi simt pielea uscata,mi-am pus o crema de noapte asa cum acus o sa merg la somn.Iata si beneficiiile mastii mele din aceasta seara:
Argila albastra are o putere foarte mare de purificare a corpului si este folosita pentru detoxifierea organismului si pentru echilibrarea calitatilor pielii prin netezirea ridurilor si eliminarea pistruilor si a acneei. Ea mai ajuta la eliminarea reziduurilor toxice de la nivelul pielii, la reducerea aspectului celulitei si la tratarea diferitelor afectiuni ale pielii – psoriazis, eczema, dermatite.
 Trebuie sa va marturisesc ca o folosesc mai mult pentru riduri,fie si fine...nu o sa fiu mereu tinara dar pot sa le tin in friu sau cel putin sa le incetinesc aparitia.Daca aveti reomandari,le voi accepta cu cel mai mare drag.Va recomand sa o incercati si voi!

Parfum cu aer de toamna,So Fever For Her


Cind l-am primit cadou,l-am desfacut fara sa stau pe ginduri si mi-am pulverizat pe incheietura mainii.Vreau sa zic ca doar ce aparuse in revista Oriflame,avea o forma interesanta care dupa mine chiar infatiseaza un corp de femeie eleganta.Nu am dat gres,caci este un parfum elegant,deloc greoi sa fie specific anume pentru seara.La acel moment purtam un alt parfum asa ca l-am inchis in cutie si a stat depozitat pina acum cu alte produse sigilate.Ieri  m-am dat cu el si toata ziua i-am simtit adierea,venea ca un val...imi dadea o stare de toamna,afara e chiar toamna,insa una calda.O stare de frunze aramii,de individualitate aristocratica,ca un mister ce ii tine pe toti in public si lasa sa te admire.Nu stiu de ce m-am ferit sa-l port pina acum,poate ca mi se parea prea  dulce,dar asta la prima vedere,de fapt da o nota de caldura si e incomparabil cu Eclat care este un parfum chic. So Fever,are o aroma descrisa exact ca pe site-ul Oriflame,descrierea ar fi:Un parfum provocator, ce incită simţurile şi tachinează pielea cu îmbinarea seducătoare de coacăze negre crocante, lemn dulce de santal şi floare sălbatică de ghimbir, învăluind-o pe cea care îl poartă într-o văpaie pătimaşă. O aromă jucăuşă şi sexy, ce împinge graniţele pasiunii şi dorinţei.

Dincolo de descriere,are o nota calda de toamna,este purtabil in orice  moment al zilei,nu  provoaca dureri de cap si foarte cochet  pentru a fi purtat in geanta,are o cantitate de 50 ml si se gaseste la pretul de 470 lei,aproximativ  21 euro.Daca ar fi sa-l descriu intr-o poza,ar fi cam asa:

















Oriflame,de aceasta data nu ai dat gres! 

Celebra salata rusa,Olivie


Salata  Olivie,face parte din bucataria rusa si este nelipsita  de la orice sarbatoare motivul fiind clar ca 'buna ziua',este foarte delicioasa.In pofida acestui fapt nu toata lumea stie cum se pregateste,ba mai mult,receta fiind mai mult ca simpla.Foarte multe gospodine adauga salam doktorskaya si castraveti murati,eu insa prefer sa pun toate ingredientele cu exceptia acestor doua.Salata in sine este satioasa,din acest motiv nu consider neaparat necesar si salamul,dar iarasi,in functie de preferintele fiecaruia.Asadar se pun la fiert legumele,si anume: cartofi,morcovi,pot fi cite 4-5 la numar.Se fierb bine,puteti proba cu furculita sau o scobitoare daca sunt suficient fierte,aditional puneti la fiert ouale,pot fi 5 la numar,se fierb separat deoarece au nevoie de 10 min,astfel cat sa nu fie moi.Scoateti legumele si le lasati intr-un vas sa se raceasca,la fel si cu ouale procedam,pentru o racire si decojire mai rapida se lasa in apa rece.Coaja se va detasa mai usor asta usurindu-va munca cu mult.Intre timp curatati o ceapa si toate aceste ingrediente se taie cubusoare,la fel si ceapa.Eu separ albusul de galbenus,atunci cind amestec totul ,galbenusul se farimiteaza usor si nu este necesara interventia cutitului.



Totul se taie cubulete,va ia putin timp dar rezultatul este imbucurator la final.Dupa ce ati teminat,adaugati mazarea care poate fi conservata,nici intr-un caz cruda))..si amestecati cu o lingura.La final adaugati maioneza..
Clic dublu pentru a mari imaginea
Se pune la frigider pentru 20 min, se serveste rece.

Sa aveti pofta!